Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:58:45 GMT

طاعون نشخوارکنندگان کوچک در البرز مهار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۷۴۸۶

طاعون نشخوارکنندگان کوچک در البرز مهار شد

فردین حکیمی روز دوشنبه در گفت و  گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین گزارش از تایید شیوع دوباره طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در زیستگاه های استان البرز پس از سه سال در روز ۱۲ مهرماه سال جاری ارایه شد.

وی  گفت : طبق آخرین آمار که در اوایل آبان ماه جاری در منطقه شکارممنوع طالقان ارائه شد میزان تلفات این بیماری در بین جمعیت کل و بز  وحشی محدوده آلوده ۲۹ راس بود که  اقدامات کنترلی و پیشگیرانه با همکاری دستگاه های مرتبط همچون دامپزشکی، امور عشایری و منابع طبیعی و گروه های کوهنوردی به خوبی انجام شد تا در کمترین بازه زمانی شاهد مهار کامل این بیماری باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز گفت: پس از تایید شیوع طاعون نشخوارکنندگان در زیستگاه های استان بلافاصله اقدامات کنترلی شامل خروج فوری دام های عشایر و دامداران از زیستگاه ها و مناطق آلوده و جلوگیری از تقابل دام های اهلی و وحشی در استان انجام شد.

وی یادآور شد که همچنین در اقدامات پیشگیرانه عملیات واکسیناسیون دام های اهلی استان در محدوده مناطق آلوده به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک با سرعت به سرانجام رسید.

بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال ۹۴ حدود ۲۰۷  راس  و در سال ۹۷ حدود ۲۸ راس کل و بز وحشی را در منطقه شکار ممنوع طالقان تلفات برجای گذاشت.

این بیماری با نام  اختصاری و «PPR» یا  «طاعون بزی»  نیز شناخته می شود که یک بیماری کشنده حاد با واگیری بسیار بالا می باشد و نشخوار کنندگان کوچک و شترها را درگیر می کند. علائم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی، تورم دهان، اسهال، ذات الریه همراه با سختی تنفس بوده که گاهی منجر به مرگ نیز می گردد. عامل بیماری موربیلی ویروسی از خانواده پارامیکسوویریده است.

بیماری PPR جزو فهرست بیماری های مهم در سازمان جهانی دام (OIE) بوده  و کشورها موظف هستند که در صورت وقوع، بیماری را به این سازمان گزارش نمایند.

ترشحات مختلف بدن دام مانند ترشحات چشم، بینی، دهان و مدفوع آبکی حاوی مقدار زیادی موربیلی ویروس هستند. انتقال ویروس به شکل ریزقطره های عفونی در هنگام عطسه، سرفه و استنشناق هوای آلوده توسط دام های سالم و همچنین تماس بین دام بیمار و سالم مهمترین راه انتقال این بیماری است.

وجود ترشحات و تراوشات عفونی در محل زندگی دام مانند آبشخورها، آخورها و بستر نیز می تواند یکی از راه های انتقال بیماری باشد اما موربیلی ویروس ها به مدت طولانی نمی تواند در بیرون از بدن میزبان زنده بمانند. همه گیری  PPR بر اساس کنترل جابه جایی حیوانات، دفع صحیح لاشه و استفاده از واکسن قابل کنترل می باشد.

موثرترین روش برای کنترل بیماری واکسیناسیون می باشد که باید در مناطق اندمیک قبل از شروع فصول بارانی به صورت سالانه تکرار شود.

منطقه شکار ممنوع طالقان ۷۵ هزار هکتار وسعت دارد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست طالقان زیستگاه بیماری های ویروسی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست طالقان زیستگاه سازمان حفاظت محیط زیست طالقان زیستگاه بیماری های ویروسی استان البرز طاعون نشخوارکنندگان کوچک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مومنی: آتش به جنگل نرسید

ایسنا/گیلان رئیس سازمان آتش‌نشانی نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با اشاره به اعزام تیم‌های آتش‌نشانی این شهر در پی آتش‌سوزی در روستای توریستی امام زاده ابراهیم شفت، گفت: تیم عملیاتی آتش نشانی با مهار آتش سازه‌های چوبی، ارتباط آن را با جنگل قطع کرد.

شهرام مومنی امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه طبق اطلاع حاصله حوالی ساعت هشت دقیقه بامداد پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت آتش سوزی گسترده‌ای در روستای توریستی امام زاده ابراهیم شفت به مرکز فرماندهی آتش نشانی رشت اطلاع داده شد، اظهار کرد: سریعا هماهنگی‌ها با مدیریت بحران و شهردار رشت صورت گرفت و تیم به محل حادثه اعزام شد.

وی افزود: با توجه به وجود ساختمان‌های چندین طبقه با سازه چوبی که اکثرا دارای سقف‌ها و بدنه‌های چوبی بهم چسبیده بودند، پس از اعزام  تلاش آتش نشانان تلاش برای مهار آتش انجام شد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی رشت با بیان اینکه آتش نشانان تیم‌های نخست اعزامی از شفت و احمد سرگوراب بودند، گفت: سریعا دو خودروی عملیاتی آبرسان به همراه ۶ آتش نشان و یک افسر ارشد از آتش نشانی رشت به منطقه اعزام شدند.

مومنی با بیان اینکه تلاش آتش نشانان پس از مهار آتش برای قطع ارتباط آتش سازه‌های چوبی با جنگل بود و از این مهم جلوگیری به عمل آمد، تصریح کرد: علت حادثه و میزان خسارت توسط دستگاه‌های مرتبط و کارشناسان در دست بررسی قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • مدرسه‌ای در روستای کَش طالقان با سه دانش آموز
  • مومنی: آتش به جنگل نرسید
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • خروجی سد کوثر افزایش داده شد/مهار سیلابها توسط سد
  • مهار آتش سوزی انبار قطعات خودرو در کرج
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • مهارت بالای ماریو بالوتلی در چالش گل کوچک / فیلم